Elérhetőségeink

SB-Controls Kft.

H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. 

T [06] 23-501-170

E office@sb-controls.hu

ISO 9001

Nyilvántartási szám:

ISO 9001: 503/0895(6)-821(6)

Minősített Partner 2022

Vision haladó tanfolyam

VisionX haladó tanfolyamot tartunk 2024. március 19-én.

A létszám betelt! A pótnap szervezés alatt van!

Jelentkezni az alábbi linken lehet!

Várjuk jelentkezésüket!

QronoX programozási ismeretek

Kedves Partnereink!

Kétnapos QronoX programozási ismeretek tanfolyamot hirdetünk!

A tanfolyam időpontja: 2024. szeptember (szervezés alatt)

Helyszín: SB-Controls Kft. Oktató terem (2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64)

Jelentkezés: link (https://forms.gle/vSPdqLtewuymVxMt9)

Részletek: itt

Naptár

2024. Július
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

ÚJDONSÁGOK

A kiber-biztonság növelhető a folyamatirányítás területén

Új Switch-ek kínálatunkban

Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy bővült Teltonika switch kínálatunk!

Az új tagok:

- TSW030 (8 * 10/100 RJ45)

- TSW040 ("TSW030" +POE)

- TSF010 (5 * 10/100 RJ45)

Búcsúzik a 3G

Búcsúzik a 3G...

Az év második felétől fokozatosan át kell állni a 3G kommunikációról a 4G-re, illetve az 5G-re. Ebben segíthetnek a TELTONIKA modemek

M2M 868 MHz készülékek

M2M 868 MHz készülékek FSK modulációval

Néhány típus:
ARM868D2200 868MHz RIO 2xDI 2xDO
ARM868SE 868MHz MODBUS gateway

Megérkezett az MR1

Új taggal bővültek a LoRa kommunikációs RF-modemek!

Az ACWLW8MR1 mérés vagy digitális bemeneti jel fogadására alkalmas 1 db digitális / impulzus bemenetének köszönhetően. Mérési hálózatok kiépítésénél ideális lehet impulzus adós fogyasztásmérők mért értékeinek továbbítására LoRa kommunikációval.

Vision fejlődése

Az épületautomatizálás és környezettechnológia összetett rendszereinek működtetéséhez – a többi folyamatirányítási alkalmazáshoz hasonlóan – elengedhetetlen a technológiai folyamat vizualizációja, amelynek minden eszközzel a folyamatoperátor számára szükséges információk jó áttekinthetőségét kell szolgálnia. Mivel a megjelenítési feladat szinte minden folyamatautomatizálási rendszerben újra és újra előkerül, nem véletlen, hogy kialakultak a folyamat konkrét tulajdonságaitól független, kész keretszoftvermegoldások.


Bevezetés
A folyamatirányítási rendszer kiépítésekor fontos lépés a megjelenítés kiválasztása. Az elmúlt év(tized)ek során a diszpécserközpontokban jelentős változások történtek. A megszokottnak tekinthető SCADA-rendszerek mellett „megjelenítő szoft verként” feltűntek az internetböngészők is. Sok esetben – főleg a kis rendszereknél – elég is a PLC-ből közvetlenül érkező webképes megjelenítés. Az összemosódó ipari és lakossági követelmények következményeként jelentek meg a VisionX9-hez hasonló webalapú SCADA- szoftverek. A SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) szoftverek közel 40 éves múltra tekintenek vissza a folyamatirányításban. Napjainkban ezek már olyan szoftverek, amelyek jellemzően Windows operációs rendszer alatt futnak, és egy vagy több szerveren keresztül csatlakoznak a vezérlőegységekhez. 

A Vision fejlődése
A Vision folyamatmegjelenítő rendszerről megjelenése óta elmondhatjuk, hogy az állandó fejlesztéseknek köszönhetően egyike a legjobb és legtöbbet használt, teljes körű megoldást kínáló rendszereknek. A jó SCADA-rendszer ismérve, hogy széles felhasználási területet fed le, amit jól jellemez, hogy a példaként bemutatott képek között egyaránt találunk épületautomatikai, vízműves vagy épp technológiai folyamatábrákat.
Az első verzió 1989-ben Vision 3.5 néven került a piacra, amelyet további hét generáció követett. A jelenkor követelményeit kielégítő megoldások felé vezető első nagy lépés a 2002-ben kiadott Vision7, az első objektumorientált változat volt. Előnye, hogy jelentősen felgyorsította az alkalmazások fejlesztését és a speciális effektek – korábban időigényes – előállítását.
A rendszer X-sorozata korlátlan skálázhatóságával egyaránt lehetővé tette új változók, képek online bevitelét, módosítását, valamint új változótípusok és rendszerkomponensek kifejlesztését.
A 2008-as esztendő jelentős mérföldkő a Vision-rendszer fejlesztésének történetében: azáltal, hogy a Vision szerverébe webszervert integráltak, a folyamatirányításban is szerepet kapott az internetes technológia. A következő évek fejlesztéseire egyre jellemzőbbé vált webtechnológia széles körű, kifi nomult alkalmazása.
A VisionX7 Professional változata lehetőséget ad:
• Hisztorikus és valósidejű trendek készítésére,
• Riasztások és események naplózására,
• Adatgyűjtésre (üzemórák, számlálók, integrálás stb.),
• Adat-nyomkövető rendszer, Audit Trail alkalmazására,
• Egyedi adatbázisok és nyilvántartások készítésére.

Teljes nyitás a web felé
A legújabb verzió már a „VisionX9 Web” néven került a nyilvánosság elé. Ahogy a neve is sejteni engedi, a teljes fejlesztés a web és az internet adta lehetőségek kihasználása irányába tolódott el. A már ismert szolgáltatások olyan lehetőségekkel bővültek, mint a távkarbantartás, vagy – a platform- és böngészőfüggetlen grafi kának köszönhetően – a mobil „okoskészülékeken” való elérhetőség.
A látványos grafikai elemeken és a háromdimenziós megjelenítésen kívül számos statisztikai funkció is rendelkezésre áll. Ilyen például a növekményszámítás, a minimum- vagy maximumkeresés, vagy a mezők összeg-, illetve különbségképzése.

Integrálható rendszerek
Napjaink felügyeleti rendszereinek a piaci igényekhez igazodó funkciókkal, alrendszerekkel kell rendelkeznie. Egyre nagyobb hangsúly kerül az energiahatékonyságra, a költségkímélésre, továbbá az erőforrások ésszerű kihasználására.
Az elmúlt néhány évben több Vision-höz illeszkedő – ugyanakkor önállóan is eredményesen használható – SCADA-szoft ver jelent meg a nagyközönség számára a Provicon Kft. gondozásában. A létesítményfelügyeleti rendszer több száz különböző PLC-vel képes kapcsolatot
teremteni a megfelelő hűtés-fűtés, szellőzés és más technológiai részfolyamatok áttekinthető felügyelete és egyszerű kezelése érdekében.
A karbantartás-menedzsment az egyes berendezések üzemeltetési és karbantartási ügyvitelét könnyítheti meg, hiszen például a javításokról munkaóra- vagy javításiköltség-alapú kimutatást készíthetünk néhány kattintással. Segítségével könnyedén lehívhatjuk akár a gépek meghibásodási statisztikáját is.


A legújabb fejlesztés az év elején megjelent energiamenedzsment szoftver, amelynek alapjául a már ismert alaprendszer változatos mérési, adatgyűjtési, archiválási, hálózatkezelési és megjelenítési szolgáltatásai lettek. Ennek segítségével lehetőség nyílt (többek között):
• A fogyasztók strukturált megjelenítésére,
• A mérési adatok és költségek szétosztására az alapterület és a névleges fogyasztás függvényében,
• Költségszámításra, számlaauditra,
• Az üvegház hatású gázok kibocsátásának számítására (CO2, NO2, CH4)
• Profi analízisre, menetrend készítésére, valamint
• Az időjárási adatokkal való korreláció elkészítésére.

Az utóbbi években – a felmerülő igényekkel lépést tartva – egyre gyorsuló ütemű fejlődés tapasztalható a Vision világában. Rajta kívül nem túl sok SCADA-szoftverről állíthatjuk, hogy a szoftver fejlesztői már a holnap kérdéseire készítik elő a rendszer válaszait. Az érdeklők a Vision folyamatmegjelenítő szoftverről a fejlesztő honlapján (www.provicon.net) találhatnak bővebb információkat.

Vissza a kezdő oldalra  

 

Kövessen Minket a Facebookon   
vagy Linkedinen
vagy íratkozzon fel Youtube csatornánkra!

 

Honlap készítés