Elérhetőségeink

SB-Controls Kft.

H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz. 

T [06] 23-501-170

E office@sb-controls.hu

ISO 9001

Nyilvántartási szám:

ISO 9001: 503/0895(6)-821(6)

Minősített Partner 2022

Vision haladó tanfolyam

VisionX haladó tanfolyamot tartunk 2024. március 19-én.

A létszám betelt! A pótnap szervezés alatt van!

Jelentkezni az alábbi linken lehet!

Várjuk jelentkezésüket!

Naptár

2024. Június
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

ÚJDONSÁGOK

A kiber-biztonság növelhető a folyamatirányítás területén

Új Switch-ek kínálatunkban

Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy bővült Teltonika switch kínálatunk!

Az új tagok:

- TSW030 (8 * 10/100 RJ45)

- TSW040 ("TSW030" +POE)

- TSF010 (5 * 10/100 RJ45)

Búcsúzik a 3G

Búcsúzik a 3G...

Az év második felétől fokozatosan át kell állni a 3G kommunikációról a 4G-re, illetve az 5G-re. Ebben segíthetnek a TELTONIKA modemek

M2M 868 MHz készülékek

M2M 868 MHz készülékek FSK modulációval

Néhány típus:
ARM868D2200 868MHz RIO 2xDI 2xDO
ARM868SE 868MHz MODBUS gateway

Megérkezett az MR1

Új taggal bővültek a LoRa kommunikációs RF-modemek!

Az ACWLW8MR1 mérés vagy digitális bemeneti jel fogadására alkalmas 1 db digitális / impulzus bemenetének köszönhetően. Mérési hálózatok kiépítésénél ideális lehet impulzus adós fogyasztásmérők mért értékeinek továbbítására LoRa kommunikációval.

Helyiségautomatizálás

A helyiségenkénti szabályozás 

Az épületautomatikai rendszerek célja általában a kényelem és komfort megteremtése, a költséghatékonyság és a biztonság követelményeit is kielégítve. Ezek a rendszerek jellemzően a
hűtés/fűtés, valamint a szellőzés szabályozása által a hőmérsékletet és a levegőminőséget; a világítás, a sötétítők és az árnyékolók vezérlése által pedig a fényviszonyokat szabályozzák.

Az első lépés a helyiségenkénti szabályozás felé a szobatermosztát volt, amely a fűtési rendszerek legfontosabb eleme. A felhasználó ezen a készüléken állítja be, hogy milyen helyiséghőmérsékletet kíván elérni, a fűtési rendszer pedig erre az alapértékre szabályozza a fűtőteljesítményt. A szobatermosztátok a köztudatban olyan sokszobás házak és lakások eszközeiként jelennek meg, amelyek egyes helyiségeiben különböző hőmérsékletekre merülhet fel igény.

A korszerű, automatizált épületek esetében a fűtési és hűtési rendszereknek minden helyiséghez, illetve a funkciójukban összeegyeztethető helyiségek zónáihoz saját szabályozó kör van rendelve. Ehhez szükség van a helyiségek hőmérsékletének mérésére, a fűtő- és hűtőberendezések helyi szabályozására, a szellőző ventilátorok vezérlésére. Az ehhez szükséges szabályozóelemek elhelyezhetők egy központi helyen, ami komoly kábelezési munkával és jelentős költségekkel jár. Ekkor a helyiségben vagy zónában a szabályozott paraméterek érzékelőin kívül csak egy helyi kezelőfelületet kell telepíteni. Egy másik alternatíva az adott helyiségbe telepített szabályozóegységek használata; ezeket nevezzük room controllernek.


Az SBC helyiségszabályozói


A Saia Burgess Controls AG. (SBC) helyiségszabályozó egységei belső NTK hőmérsékletérzékelővel, falra szerelhető kivitelben, belső PIC processzorral megvalósított, P vagy PI szabályozóval készülnek, és bármilyen típusú fűtési és hűtési feladat megvalósítására alkalmasak. Külső ellenálláshőmérő, harmatpont-, ablaknyitás- és jelenlétérzékelő is csatlakoztatható hozzájuk. A helyiségszabályozó-család három típusa a kívánt helyi hőmérsékletérték beállításához szükséges potenciométerrel rendelkezik. Ez a gyárilag 21 °C-ra beállított alaphőmérséklet-paraméter környezetének ±5 °C-os tartományában engedi a szoba hőmérsékletét szabályozni, a jelenlét kapcsoló bekapcsolt állapotában. A szabályozó modulok kimeneteivel (0…10 VDC vagy 24 VAC) egy vagy két szabályozószelep, más néven termofej működtethető. A szabályozás impulzusszélesség-modulációval történik. A szabályozó egységek a téli-nyári üzemmód központi átváltását is lehetővé teszik. Ez a szabályozó szelepek vezérlésének átváltásával (kétkörös rendszer), vagy a szabályozási görbe beállítási ponton történő tükrözésével történik.

Az SBC room controller termékcsalád kompakt termosztátjai kitűnően alkalmasak egyszerű hűtési és/vagy fűtési rendszerek beállítására, valamint kiegészíthetők világítás és árnyékolásvezérléssel is. A webes megjelenítés térhódításával – a „szürke dobozokat” felváltva – a kezelőfelületek új generációja is megjelent. A PCD7.L645B/W érintőképernyős panelek egyik legnagyobb előnye, hogy akár négy különböző beállítási konfigurációt tárolhatunk bennük, ezáltal nem kell mindig egyenként beállítani a hőmérsékletet, a belső világítást, az árnyékolókat és a ventilátorok sebességét.

Igényszabályozás helyiségenként
Az épületautomatizálás térhódításával egyre több beruházás során merül fel az épületfelügyeleti rendszerek és a helyiségenkénti szabályozás iránti mind magasabb tudásigény, de az „intelligens
ház” vagy „okos otthon” fogalmának egységes értelmezése is nehézségekbe ütközik az automatikai piacon. Nincsenek pontosan megfogalmazott kritériumok, összemosódtak a feladatok és a megvalósítási lehetőségek a termékismertető szóróanyagokban és az interneten egyaránt. Ezáltal az érdeklődőnek nagyon nehéz eligazodnia, mit várhat és mit kellene mindenképpen elvárnia egy „okosnak” minősíthető épülettől.

Vissza a kezdő oldalra  

 

Kövessen Minket a Facebookon   
vagy Linkedinen
vagy íratkozzon fel Youtube csatornánkra!

 

Honlap készítés