Energia Menedzsment Rendszer

Energia megtakarítás

 

A VISION alapokon kifejlesztett energia menedzsment rendszer képes mérni,  összegyűjteni  és optimalizálni a fogyasztók adatait a legkisebb létesítményektől a többszáz ezer mérést tartalmazó nagykiterjedésű  regionális vagy országos rendszerekig.

A garantált megtakarítást számos, gyakorlati alkalmazások tucatjain kipróbált megoldás biztosítja —   köszönhetően a VISION programmal készült többezer alkalmazásnak  és a több, mint 22  év fejlesztési tapasztalatának.

A VISION komponens-bázisára építve született meg a program, felhasználva az alap rendszer változatos mérési, adatgyűjtési, archiválási, hálózatkezelési  és megjelenítési szolgáltatásait, a többszáz különböző  típusú  PLC, DDC, műszer, karbantartás menedzsment és komplett létesítmény felügyeleti alrendszer (hűtés-fűtés, szellőzés, tápellátás, stb.) illesztésének a lehetőségét.

A program fa struktúrába szervezett, önálló fogyasztói adatbázist tartalmaz, benne az  összes fogyasztó  összes lényeges adatával (cikkszám, név, típus, névleges teljesítmény, költség, beszerelési hely, csatolt dokumentumok, fényképek, stb.), valamint tartalmazza az adatgyűjtő és megjelenítő rendszer adataival való összerendelést.

A program képes a mérésadatgyűjtő alrendszer adataiból tetszőleges csoportosítás és összesítés szerint adattáblákat (lekérdezéseket) előállítani és azokból a döntéselőkészítés számára fogyasztható formába rendezett listákat, grafikonokat és exportot készíteni (pl. Excel-ben, PDF- vagy HTML formátumban).Képes ezenkívül megjeleníteni is az alrendszert vektorgrafikus  ábrákon, valamint vezérelni a fogyasztót prioritás  és a fogyasztók kapcsolatrendszere szerint.

Komplexitása ellenére a program rendkívül könnyen elsajátítható, s úgyszólván bármilyen meglévő rendszerhez is hozzáilleszthető  – köszönhetően a program kommunikációs képességeinek, mely felöleli az iparág valamennyi elterjedt mérő- és vezérlőberendezését.

Bővebb információk