Technológiamodell

Az ideális eszköz/technológia kombináció minden számottevő alkalmazás esetében

A vezérléstechnika szakértőjeként erőforrásainkat arra összpontosítjuk, hogy az elektronikus automatizálás vezérléstechnikájához szükséges valamennyi technológiát, terméktípust és architektúrát felkínáljuk ügyfeleinknek.
A Controls részleg azonban nem biztosít erőforrásokat a szabályzók és érzékelők fejlesztéséhez és gyártásához.

A technológiamodell

Technológiamodellünk öt területre osztható fel.
Háromféle technológiai környezetet különböztetünk meg, nevezetesen a « Mikrovezérlő rendszereket », a « PLC-alapú vezérlőket » és a « Windows® -alapú automatizálást ». Véleményünk szerint a « HMI (ember-gép interfész) technika » jórészt független a különböző technológiai környezetektől, és olyan alaptechnológia, amelyik kapcsolatot teremt a felhasználóval / üzemeltetővel.
A rendszer- és a gépszintekhez történő kapcsolódás érdekében technológiamodellünk a következő « Vezérlő elemekkel » rendelkezik: általános célú vezérlődobozok és szerelési elemek, amelyek funkcionálisan nem épülnek be a vezérlőkbe.

Vezérlőelemek

Termékválasztékunkban a mérő- és segédrelék, a számlálók és az időzítők egyaránt megtalálhatók.

A legszigorúbb minőségtanúsítványokkal rendelkező gyárainkban analóg és digitális vezérlőreléket és termisztorokat gyártunk a rendszerek védelmére és figyelésére, elektromos mérőműszereket a teljesítményfelvétel és a működési idő adatainak rögzítésére, valamint hőmérséklet-kijelzőket és számlálókat.

µC – mikrovezérlők

Teljes elektronikus részegységeket és elektromechanikus alrendszereket fejlesztünk és gyártunk. Ezek működésének programozása mikrovezérlő szinten történik, C programozási nyelven.

Mindegyik alkalmazáshoz a funkciók és a költségek alapján választjuk ki az ideális mikrovezérlő-típust. A funkciók fejlesztéséhez és beprogramozásához minden esetben a mikrovezérlő gyártóktól beszerzett legújabb fejlesztési eszközöket használjuk fel.

A mikrovezérlős megoldások nagyon alacsony hardverkiadással járnak, és különösen a fejlesztés alatt pontosított, dedikált funkciókkal rendelkező termékek esetében alkalmazhatók előnyösen.

A mikrovezérlős alkalmazásoknál az évtizedekre garantált rendelkezésre állású tipikus PLC programozás és kernelek nem keresettek, és nem is gazdaságosak.

PLC-alapú vezérlők — PLC-kultúra, mint központi elem

A Saia PLC®-k (programozható logikai vezérlők) már 25 éves múltra tekintenek vissza. PLC-alapú technológiánk a Saia PCD® márkanevet viseli, és ez a technológia a Controls részleg növekedésének motorja.

Teljes termékválasztékunk bizonyítja, hogy elkötelezettek vagyunk a PLC technológia értékei, azaz a minőség, a stabilitás, az alkalmazás nyereségessége, a rendelkezésre állás és a hosszú élettartam iránt. Saia PCD®-ink anélkül képeznek hidat az informatika és a telekommunikáció, valamint a Windows® környezet között, hogy bármilyen engedményt kellene tennünk a vezérléstechnika ipari platformja rovására.

Windows®-alapú automatizálás

A helyi szintű vezérlők és a Windows® világ eszközeinek összekapcsolása érdekében az olyan nyílt, szabványos interfészeket támogatjuk, mint amilyen az USB és az Ethernet.

Termékválasztékunkban megtalálhatók az ipari, ventilátor nélküli, beágyazott Windows® XP vagy CE operációs rendszerű érintéses panelek és dobozos PC-k. A PC platform és a Saia PCD®-k nyílt interfészeinek felhasználásához megfelelő kommunikációs, konfigurációs és meghajtó szoftvereket kínálunk.

Az elektromos jelek interfészeként távoli I/O állomásokat (RIO-kat) és ipari kezelői billentyűzeteket értékesítünk. A Windows®-alapú automatizálás termékválasztékában ugyancsak megtalálhatók azok az ipari kommunikációs csomópontok, amelyeket nem kell beépíteni a készülékházba.

A személyi számítógép-szoftverek területén nemcsak meghajtókat / konfigurátorokat kínálunk, hanem infrastruktúra automatizálására tervezett menedzsment és megjelenítő szoftvereket is. Az engedélyezett és használatra kész szoftvercsomagokat panel PC-kre telepítjük.

Ember gép interfész - HMI

Mindhárom technológiai környezetnél (mikrovezérlő, PLC és Windows®) kiemelten támogatjuk a web-es technológiát, ugyanis sok alkalmazás esetében fel fogja váltani a hagyományos beállítópaneleket és az egyszerű SCADA szoftvereket.