Kik vagyunk?

Vezérlések specialistái – nem általános automatizálási szakemberek

Elektronikus alkatrészeket, eszközöket és vezérléstechnikai rendszereket gyártunk. Erősségünk a piaci rések számára történő fejlesztésben és kiszolgálásában található. A piaci rés lehet olyan nagy is akár, mint az integrált, PLC-alapú épületautomatizálás piaci szegmense, vagy lehet egyedi OEM-gépgyártó, aki minket választ stratégiai partnerként a teljes vezérléstechnika fejlesztésére és gyártására.

Sok százmillió eurós globális specialistává szeretnénk válni, és a jelenlegi, Európában sikeres „piaci rés megközelítést” szeretnénk kiterjeszteni Ázsiára és az Egyesült Államokra is. Mindhárom régióban szeretnénk a minőségi elektronika első számú gyártóvá válni – nagy versenytársainkat a rugalmasság, a sebesség és az innováció segítségével szeretnénk legyőzni úgy, hogy közben a standard termékek és alaptechnológiák széles választékával és a házon belüli tömeggyártás volumenhatásával egy lépéssel mindig a kisebb versenytársak előtt járjunk.

Nem keressük a piaci dominanciát a régió egyik országában sem, és nem akarunk mindenhol jelen lenni vagy általános ismertségre szert tenni, mint a Siemens®, az Allen-Bradley® és más világcégek. Nem célunk, hogy a nagy társaságokat leutánozzuk, amikor arra sincs reális lehetőség, hogy egy szintre kerüljünk velük, nemhogy megelőzzük őket.

 

Terméktervezés

Fő termékcsaládunk kezdetektől fogva (1980) a lapos házas konstrukciójú vezérlőkből áll. Azóta a fő irányvonallal szemben sikerre vittük ezt a konstrukciót.

Kazettás vezérlőinknél (PCD3) a CPU egységet beépítettük a ház hátlapjába. Így egyszerre sikerült helyet megtakarítanunk és fokoznunk a modularitást.

Smart.Controls intelligens vezérlők termékválasztéka

A gyártás tekintetében komoly hagyományokkal rendelkezünk a standard PLC piacon.

OEM-ügyfeleink partnereként méltányoljuk és megértjük azok testreszabott változatok iránti igényeit, sőt szívesen állunk az ilyen kihívások elé. Számunkra ez nem egy “kellemetlen kivétel”, hanem lehetőség arra, hogy bemutathassuk rugalmasságunkat és dinamizmusunkat.

Technológiák

A teljes PLC know-how birtokában vagyunk. Minden hozzáadott értéket teremtő lépés a társaságon belül megy végbe. A kiszervezések világban uralkodó trendje nálunk szóba se jöhet.

A Saia vezérlők egyik legnagyobb erőssége a kommunikáció. A multiprotokollos működés mesterei nemcsak az Ethernet-en, hanem RS 485-ön is.

2001. óta a legegyszerűbb, legolcsóbb eszközök is rendelkeznek gyárilag beépített webszerverrel, amely az összes kommunikációs porton keresztül elérhető (nem csak Etherneten át).

Ügyfeleink

A többi nemzetközi orientációjú társaságtól eltérően mi támogatjuk a rendszerintegrátorokat és eredményeink 40 százalékát velük együttműködve érjük el.

A versenytárainkkal ellentétben számunkra a rendszerintegrátorok a felhasználók felé vezető út egyik fő állomását jelentik. Soha nem kelünk versenyre partnereinkkel.

A piaci megjelenésünk fontos része az eredeti berendezésgyártókkal (OEM) kialakított szoros, kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés. E téren szerzett tapasztalataink dinamizmust, szakmai irányítást, valamint a fejlesztés és gyártás terén nélkülözhetetlen támogatást biztosítanak az OEM-társaságok számára.

Emellett egyre nagyobb sikerrel fejlesztünk és gyártunk termékeket jól ismert márkák számára az elektronikus automatizálás terén.

Piaci pozíció

A diagram az automatizálástechnikával foglalkozó társaságok értékesítéseinek jellemző piaci eloszlását mutatja be. Elől általában a piacvezető általános automatizálási vállalkozás található, mely országonként és régiónként más-más társaság lehet.

Az ábra jobb oldalán több, főként helyi jelentőségű szakosodott társaság foglal helyet, amelyek gyakran csak néhány fő ügyféllel rendelkeznek.

A mi pozíciónk középen található. Innovációs teljesítményünk, gyorsaságunk, kiemelkedő rugalmasságunk és ügyfélorientált gyakorlatunk előnyt jelent számunkra a nagyobb automatizálástechnikai szállítókkal folytatott versenyben.

A standard technológiák és standard vezérléstechnikai termékek jelenleg meglévő széles termékválasztéka, valamint az elektronikus termékek házon belüli előállításából származó méretgazdaságosság versenyelőnyt biztosít számunkra a piac kisebb szállítóival szemben.