Nincs határ – még a legbonyolultabb automatizálási feladatok esetében sem!

 

 

Telekommunikáció a telephelyen szórtan elhelyezkedő épületek számára

Az elszórtan elhelyezkedő telephelyi épületek esetében a távközlés nyújtotta szolgáltatások valóban nélkülözhetetlenek a riasztás, a távkarbantartás, a távfelügyelet, valamint az előzményadatok átvitele szempontjából. Az összes DDC-Plus rendszer felszerelhető távközlési portokkal, illetve kényelmesen használható szoftvereszközök segítségével konfigurálható (legyen az pl. hibaüzenetek rendezése SMS/e-mail segítségével, vagy az épületfelügyeleti rendszerbe való bejelentkezés).

Szerves megoldás elektromos rendszerekhez

Fény és árnyék moduljaival a SBC bevezette a teljes rendszerintegráció koncepcióját. Ezek a modulok, amelyeket kifejezetten a világítási és árnyékolási területhez adaptáltunk, szorosabban összefűzik az épületgépészeti és elektromos rendszereket. Egyetlen modul egyesíti a digitális bemeneteket a hatékony kimenetekkel, és autonóm üzemmódot is biztosít, ami célratörő megoldásokat nyújt még az időkritikus folyamatok – például zsalubeállítás – esetén is.

Költségoptimalizált felhasználói kezelőfelület a webszerveres Visi.Plus segítségével

Az elmúlt években egyre erősödik az egyénileg strukturált munkahelyek iránti igény. Korábban önálló vezérlőegységeket építettek be minden egyes munkaterülethez. A hálózatba kötött PC munkaállomások elterjedése teljesen új távlatot nyit. A Visi.Plus-ba integrált webszerver segítségével a klíma-, a fény- és az árnyékolástechnika egy Internet-böngészőn keresztül minden egyes munkaállomásnál a felhasználói igényekhez igazítható.

 

Külön szobai vezérlés az egyéni kényelem érdekében

Csak rugalmas helyiség-automatizálási koncepcióval válaszolhatók meg az egyes felhasználók konkrét szobai klímára vonatkozó igényei. Az egyetlen szobát kezelő vezérlőket szükség szerint fűtőtest/hidegmennyezet kombinációknál, VVS rendszereknél, vagy ventilátoros konvektor eszközöknél használják. Szobavezérlő egységek figyelik a hőmérsékletet, és teszik lehetővé az alapjel-korrekció, a jelenlét-figyelés, a ventilátor-vezérlés stb. közvetlen működtetését. Az üzemmód kijelzése szükség szerint LED-ekkel vagy képernyőn történik. Az automatizálási szinthez való kapcsolódást interfészek teszik lehetővé (pl. LONWORKS®, EIB/Konnex vagy Saia S-Net).