Saia DDC-Plus®

 

Az összes épületgépészeti berendezés vezérlésére és ellenőrzésére szolgáló rendszercsalád.

Irányítási rendszer

Az épületgépészeti rendszerekben az épületirányítási rendszer nélkülözhetetlen a kijeleztetéshez, vezérléshez és finombeállításhoz, valamint a riasztások észleléséhez. A Saia Visi.Plus rendszer méretezhető, rugalmas felépítésének köszönhetően optimális áron kínálja az épületgépészeti alkalmazások széles körét. A képi megjelenítéssel és a programozással fennálló szoros kapcsolata költségtakarékos rendszermegoldások létrehozását teszi lehetővé. A felhasználásra kész makrókat tartalmazó nagyméretű könyvtár segítségével a felhasználók gyorsan és hatékonyan hozhatják létre saját testreszabott rendszerirányítási megoldásukat. Innovatív web-alapú technológiája standard web-böngésző segítségével helyi és távoli felhasználói hozzáférést biztosít, amelyhez a szoftversemlegesség és a jelszóvédelem előnye társul.

Felhasználói hozzáférés

Ha rendszer-specifikus információk megjelenítéséről vagy különböző paraméterek – például időkapcsoló funkciók – beviteléről van szó, a skála az egyszerű szöveges termináltól egészen a hatékony webpanelig terjed. Ez azt jelenti, hogy a követelményektől függően az egyéni ügyfelek igényei maradéktalanul teljesíthetők. Függetlenül attól, hogy az igények közvetlen helyi irányítást vagy megosztott kezelő csomópontokon keresztül történő hálózati vizualizációt tesznek szükségessé, a Saia® DDC.Plus komponensek segítségével nyitott irányítási koncepciók hozhatók létre, mégpedig a tervezési, megvalósítási és karbantartási költségek növekedése nélkül.

Automatizálási szint

A Saia társaság termékeinek nagyfokú csereszabatosságával mindig nagy hangsúlyt fektetett a beruházás-védelemre. Az automatizálás szintjén a táraság olyan kompakt, moduláris, szabadon programozható rendszerek széles skáláját kínálja, amelyek mindegyike manuális/vészhelyzeti irányítási szinttel is rendelkezhet. Egy kényelmesen használható programozási eszköz, a Saia PG5® Controls Suite segítségével történik a rendszerek konkrét alkalmazásokra való beprogramozása, majd üzembe helyezése. Az automatizálási rendszerek és szoftverkomponensek magas fokú kombinálhatósága olyan rugalmasságot biztosít, amely szinte korlátlan alkalmazást tesz lehetővé.

Helyiség-automatizálási és mezőszint

Egy helyiség optimális klímájának beszabályozásakor autonóm szoba-szabályozókat használunk a legkülönbözőbb igények kielégítése érdekében. Ezek hálózati kapcsolat segítségével egy magasabb szintű automatizálási rendszerhez kapcsolhatók az elsődleges energetikai berendezésekre gyakorolt közvetlen hatás érdekében. A távoli input/output komponensek a nagy távolságot is gyorsan, könnyen és gazdaságosan küzdik le.

Kommunikációs szint

Az egyedi berendezések és szintek hálózatba kötésekor általában standard interfészeket használunk. Ezek az egyszerű soros kapcsolattól, illetve modernszakaszoktól egészen az Ethernet-TCP/IP kommunikációig és internetes hálózatépítésig terjednek. Az Ethernet és Profibus alapján a Saia S-Net hálózatok hatékony multiprotokoll módon hozhatók létre. A nyitott kommunikációs mezőt standard piaci termékek* fedik le a legkülönfélébb létesítmények esetében. A különböző standard hálózati kapcsolatok egyszerű módon biztosítják a hálózatépítés irányítását, az automatizálási- és helyi szinteket, emellett az idegen rendszerek beintegrálását is lehetővé teszik.

*(BACnet®, LONWORKS®, Konnex/EIB, M-Bus, MP-Bus, Modbus, EnOcean, DALI stb.)