Rendszerintegrátorok

A Saia Burgess Controls életében fontos szerepet kapnak a Rendszerintegrátorok.

Bár a rendszerintegrátorok magas szintű szakértelemmel rendelkeznek az elektromos automatizálási megoldások terén, rendszerint nem gyártanak saját eszközöket. Általában ők adják a vezérlődobozt, de annak szerelését többnyire külső vállalkozás végzi.
 

A rendszerintegrátorok legfőbb tudománya abban áll, hogy a különböző automatizálási technológiákat és termékeket műszaki tervezőmunkával és programozással telepítésre és felhasználásra tökéletesen kész megoldásokká integrálják. Az így értékesített automatizálási megoldások karbantartása és bővítése a rendszer teljes hasznos élettartamán át része a rendszerintegrátor szolgáltatási kínálatának.

Szerte a világon 600-nál is több rendszerintegrátor partnerrel rendelkezünk. Ezek között megtalálhatók az egy-egy speciális alkalmazási szegmensre szakosodott egyszemélyes vállalakozások, de olyan, több száz alkalmazottat foglalkoztató társaságok is, amelyeknek neve van a nemzetközi piacon (pl. Axima®). Örömünkre szolgál, hogy ügyfeleink között tudhatjuk a Siemens®, a Cegelec®, a Johnson Controls®, az ABB és más társaságok projektrészlegeit is...

Hazánkban a Minősített (azaz, a Peace of Mind elvnek megfelelő) Rendszerintegrátorok és elérhetőségeik:

AUTOMATIQ Kft. 

6762 Sándorfalva, Kassai u. 64.
Tel:30 290-295-0  E-mail:automatiq@automatiq.hu
 
Bő évtizedes kivitelezői tapasztalatunkat ajánljuk fel elektromos vezérlő, adatgyűjtő és megjelenítő rendszerek kiépítéséhez. 
A legtöbb munkánk elsősorban a termálvíz hasznosítás, víztermelés, -szolgáltatás, szennyvízelvezetés,- tisztításhoz kapcsolódik, de természetesen épületgépészeti, ipari feladatok automatizálását is vállaljuk. Munkatársaink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek elektromos és vezérléstechnikai kivitelezés, valamint víziközművek üzemeltetése területén, alapító tagjaink egy-egy üzemeltetőnél szakterületük csúcsvezetőjeként tevékenykedett.

BatchControl Kft

1043 Budapest, Dugonics 11.
Tel: 1/363-8813, Fax: 1/468-2592
 
"A BatchControl Kft-t 1991-ben alapították. A cég alapítói a Chinoin Műszer és Automatika üzem dolgozói közül kerültek ki.Elsősorban a gyógyszeripari folyamatirányítási rendszerek kivitelezésében. A folyamatirányító rendszerek tervezésétől a kulcsrakész átadásáig, beleértve a teljes körű validálási dokumentálást, minden fázist el tudunk végezni. Gyógyszeripari referenciáinkban minden jelentős magyarországi gyógyszergyár megtalálható."

BBTronix Automatika Kft.

2421 Nagyvenyim, Fő u. 6/1
Tel: 30/423-76-48
 
"Fő tevékenységem a technológiai automatizálás. Referenciáim között egyaránt található mezőgazdasági, illetve energetikai területről is felügyeleti rendszer."

Becskő László

 
8360 Keszthely, Nagyváthy János utca 18.
Tel: 30/407-406, 20/986-4450
 
"A vállalkozás fő tevékenysége a külső hőmérséklet függő helyiséghőmérséklet szabályozók (épületfelügyeleti rendszerek) építése, szerelése, beüzemelése, javítása. Ugyanakkor az automatika elemek felhasználásával bármilyen automatizálási feladat megvalósítható."
 
 
1174 Budapest Nyár u. 19
Tel: 1/258-5292, Fax: 1/258-5292
 
"Fő tevékenységi területeink: ipari műszerezés, automatizálás, technológiai és környezetvédelmi gázelemzés, célorientált számítástechnikai fejlesztés, műszerfejlesztés és –gyártás. Tevékenységünkhöz szervesen csatlakozik a kereskedelem, szerviz, karbantartás, alkatrész- és felhasználási anyag szállítás.
Szolgáltatásaink a tervezéstől a beszerzésen, rendszerépítésen, szerelésen, üzembehelyezésen, tartalék- és felhasználási anyagok és alkatrészek biztosításán keresztül egészen a garancián túli komplett "after sale service"-ig tartanak."
 
 
 
1117 Budapest, Budafoki út 183.
Tel: 1/481-9513 Fax: 1/481-9512
 
 
 
 
 
2040 Budaörs, Baross u. 171.
Tel: 23/444-471 Fax: 23/444-472
 
"Jelenleg a cég fő tevékenységi köre az ipari informatikai rendszerek szállítása. Ez magába foglalja a PLC-s vezérlések tervezését, összeszerelését, programozását, üzembe helyezését, karbantartását és üzemeltetését, valamint ezek PC alapú megjelenítő rendszerét.
A megjelenítő rendszer alkalmas a folyamat megjelenítésére, a mérési adatok gyűjtésére, és azok telefon modemen vagy internetes kapcsolaton keresztül történő továbbítására.
A szállításnak gyakran része az erősáramú berendezések, valamint az erősáramú hálózat tervezése és kivitelezése is."
 
 
1223 Budapest, Gyula vezér út 72.
Tel.: 30-302-55-45 , Fax.: 1-226-19-31

"Mit nyújt Önnek a Flash-Control Kft:

 • Gépészeti szabályzási, automatizálási feladatok megoldása hűtés, fűtés vezérlés programozása
 • Társasházak, intézmények, irodaházak hőellátó berenezéseinek vezérlése és szabályzása
 • Napkollektor, hőszivattyú, napelem rendszerbe integrálása
 • Medence vezérlési funkciók automatizálása
 • Szellőztető rendszer vezérlése
 • Fatüzelésű kazán, kandalló rendszerbe integrálása
 • Épületautomatikai funkciók megvalósítása
 • Távoli elérés biztosítása interneten keresztül
 • Szöveges vagy grafikus LCD kezelői felületek felprogramozása
 • PLC vezérlő rendszerek gyengeáramú rendszerének megtervezése
 • Automatika feladatok kivitelezése partnereink segítségével"
 
 
4551 Nyíregyháza, Platán utca 30.
Tel.: 42/409-421, Fax.: 42/500-886
 
"A FUBO Irányítástechnikai Rendszerház Kft. 1995. júliusában alakult mérnökirodai tevékenységgel, épületautomatizálási szakterületen. Tulajdonosai jelenleg is belföldi magánszemélyek. Cégünk tevékenységi köre az alapítás óta folyamatosan bővül, gazdagodik. Az alap tevékenységhez kapcsolódó, ahhoz közel álló kereskedelmi és szolgáltatási feladatokat végzünk.Fő profilunk az irányítástechnika szakterülete. Mind az épületautomatizálási, mind az ipari folyamatok irányítástechnikai területén rendszerintegrátorként működünk. Ez nem csak a külö Felkészültek vagyunk az irányítástechnikához kapcsolódó szakterületen - erősáramú rendszerek, épületgépészeti rendszerek - adódó feladatok ellátására is."
 
 
6000 Kecskemét, Ceglédi u 62.
Tel.: 76/505-640, Fax.: 76/505-641
 
"A Hírös Mester Kft.-t 1999-ben azzal a céllal hoztuk létre, hogy a vízművek és szivattyút üzemeltetők szolgálatára lehessünk a szivattyúk javítása és kereskedeleme terén. Az elmúlt évek során társaságunkat a folyamatos fejlődés jellemezte.
Ennek köszönhetően tevékenységi körünk nagymértékben kibővült, és ma már nem csak a Duna-Tisza közi régióban, hanem az egész ország területén állunk Partnereink - mind a lakosság, mind a víziközmű szolgáltatói és építői szféra - rendelkezésére."
 
 
 
1085 Budapest, Kőfaragó utca 5.
Telefon/Fax : 1/405-4611

"A Komfort Kontroll Kft. 2007-ben alakult. Referencia munkáink az ország egész területén megtalálhatóak, a családi- és társasházaktól a nagyipari-, hőellátó rendszerekig. Fő tevékenységeink közé tartozik társasházak, intézmények, irodaházak, ipari létesítmények hőellátó berendezéseinek korszerűsítése, üzemeltetése, karbantartása."

 
 
H-6000 Kecskemét, Vágó utca 1.
Tel: 76/416-772 Fax: 76/505-926
 

A Mimikron Kft. huszonöt éves gyakorlati tapasztalatokkal, nagy volumenű beruházásokkal, értékes magyarországi és külföldi referenciamunkákkal fémjelzett múltra tekinthet vissza. A céget sokéves szakmai múlttal rendelkező szakemberek alapították, abból a célból, hogy gabonatároló telepek, takarmánygyárak, pet food üzemek és más mezőgazdasági technológiák komplett elektromos tervezési, ipari automatizálási, szoftverfejlesztési és beüzemelési munkálatait megvalósítsák.

Tevékenységek:

 • Elektromos tervezés
 • Elektromos vezérlőszekrények gyártása
 • PLC programozás
 • Megjelenítő rendszerek programozása
 
 
H-9027 Győr, Kőrisfa u. 20.
Tel: 00-36-96-514-100, Fax: 00-36-96-514-109
 
"Az MBT04 Mérnöki és Szolgáltató Kft. egy épületgépész tervezőiroda, magyarországi székhellyel. Képviseleteink megtalálhatóak Ausztriában, Németországban és Romániában.
Munkatársaink kivétel nélkül magasan képzettek, német és angol nyelvtudást igénylő területen tevékenykednek, úgy mint:
 • mérnöki szolgáltatások
 • épületgépészeti rendszerfelügyelet
 • épületautomatika
 • energia gazdálkodás
 • karbantartás, szervíz
 • hűtéstechnika, és hőszivattyús rendszerek."

Resys Mérnöki és Szolgáltató Kft.

H-1043 Budapest, Dugonics utca  11., II. em. 201.
Tel: 1/450-0543 Fax: 1/450-054
 
Tevékenységek:
 • ipari automatizálás
 • vízművek, szennyvíztelepek automatizálása
 • uszodatechnika
 • ...
H-1037 Budapest, Jablonka út 56/c.
Tel: 1/388-6210  Fax: 1/453-0740
 

"A Thermo Control norvég-magyar vegyesvállalat 20 éve tervez és kivitelez irányítórendszereket. Kulcsrakész projektek megvalósítására vállalkozunk, amelyek felölelik a villamos kapcsolóberendezések gyártását és telepítését, csakúgy mint a terepi elektromos szerelési munkákat. A programozási és üzembe helyezési feladatokat valamint az élettartamra szóló rendszertámogatást saját mérnökeink és technikusaink látják el.

A norvég modell szerint teljes körű energiahatékonysági projekteket vállalunk az energia audittól a tervezésen és a kivitelezés lebonyolításán keresztül az üzemeltetésig, amelyben kiemelt szerepet kapnak a hatékonyság követelményeinek megfelelő automatika, mérőleolvasó- és energiamenedzsment rendszerek."

 
 
H-9700 Szombathely, Felsőőr u. 10.
Tel: 94-505-490 Fax: 94-505-491
 

"A Vasi Elektro KFT 1996-ban alakult, elsősorban elosztó berendezések gyártásával, épületgépészeti rendszerek üzembe helyezésével foglalkoztunk. Tevékenységünket -a technika rohamos fejlődését figyelembe véve- folyamatosan bővítettük. Jelenleg automatizálással, épületfelügyeleti rendszerek kiépítésével, PLC-s vezérlő rendszerek programozásával, üzembe helyezésével, mérés adatgyűjtéssel is foglalkozunk. Referenciáink közé tartoznak kórházak, közép- és nagyvállalatok. Az általunk kiépített rendszereket partnereink igénye szerint folyamatosan karbantartjuk, bővítjük."

 

Zsók és Zsók Kft.

H-7100 Szekszárd, Fagyöngy utca 1.
Tel.: 74/413-873 Fax: 74/510-509
 
"Cégünk 1995-ben alakult, fő tevékenységünk az ipari automatizálás (tervezés és kivitelezés). A relés vezérlések kiváltására született PLC-k alkalmazásával oldjuk meg az automatizálási feladatokat.
Az automatizálás és a vezérléstechnika rohamos fejlődése kényszerített a digitális technika alkalmazására a feladatok megoldására.
Ez a technika megoldásokat nyújt a klasszikus villamos vezérlések leegyszerűsítésére, lehetőséget biztosít az egyszerűbb felügyeleti rendszerek kialakítására, végtelenek a kommunikációs lehetőségek egyéb rendszerekkel, valamint forradalmi áttörést biztosít a méréstechnika területén (mérésadatgyűjtés)."