Céginformáció

Cégünk 1993 szeptemberében alakult. Fő tevékenysége a Saia-Burgess Electronics termékeinek magyarországi képviselete és kizárólagos forgalmazása. A tevékenységének része a különböző automatizálási munkákban való részvétel, illetve azok fővállalkozása. A forgalmazott Saia® PCD folyamatirányító berendezésekkel gyakorlatilag minden technológiai irányatási feladat megoldható. 

1998 Október 1. Az SBA Kft bekerült a SAIA-Burgess cégek Csoportjába, ezért a cég neve és logója megváltozott. Ekkor került a cégcsoporthoz a Kontunion Kft. ózdi gyára, Saia-Burgess Ózd Kft. néven. A gyártó üzem kapcsolókat és léptetőmotorokat gyárt. 

2001 novemberben nevünk Saia-Burgess Controls Kft-ra változott, igazodva anyacégünk név- és arculatváltásához. Képviseleti irodánk Budaörsön működik, és három fő tevékenységi területünk van:
 

  • Felhasználói programok fejlesztése
  • Műszaki alkalmazások kidolgozása rendszerintegrátoraink bevonásával három területen:
    - Vízgépészeti automatizálás
    - Épületgépészeti automatizálás 
    - Egyéb automatizálások

Ezt segíti a szakembergárdánk, kiknek nagyrésze több mint 10 éve a villamos automatikai ipar területén dolgozik, és több száz sikeres automatiai rendszer felépítése fűződik nevéhez.

2003 januárjában cégünk elnyerte az MSZ EN ISO 9001:2001-es minősítést. 

2005 évben az anyacégünk részvényeinek többségét megszerezte a honkongi illetőságű Johnson Electric (Nem a JohnsonControls!!!) ami komoly előrelépést jelentett a Saia-Burgess automatikai megoldások területén.Új tulajdonosunk jelentősen fejlesztette a gyártást és az innovációt. 

Az új tulajdonosi szerkezetben megőriztük értékeinket, többek között a céglogót (kissé az automatikati termékekre optimalizálva) és a márkaneveket is. Így az új szerkezetben, továbbra is a jól ismert jelképünk: 

2006 január óta viszonteladói szerződést kötöttünk a Provicon Kft.-vel így a VISIONx termékek értékesítését és támogatását is felvállaltuk.

2010 szeptember 1-től ismét 100% hazai tulajdonba kerültünk, megőrizve a Saia-Burgess termékek kizárólagos magyarországi képviseleti jogát, és lehetőségeit.